Riona – Kivinen tie kehiin

Osa 8: Eestin Voittaja -21

Tuntuu aika epätodelliselta kirjoittaa blogista tätä osaa, joka oli vain haave siinä vaiheessa, kun otin ensimmäisiä kuvia Rionasta blogia varten ja mietin, kehtaanko edes julkaista niitä! Tällä kertaa pääsen kuitenkin kertomaan teille meidän ensimmäisistä näyttelyistä. En uskaltanut kovinkaan monelle etukäteen ääneen sanoa, että Riona on edes ilmoitettu näyttelyyn ja monta päivää olinkin epävarma, vienkö sitä edes kehään. Kehässä on nyt kuitenkin pyörähdetty jo useamman kerran ja tuloksetkin ovat olleet kerrassaan hienoja!

________

Ilmoitin Rionan elokuussa näyttelyyn vähän sillä ajatuksella, että onpahan nyt ilmoitettu jos vaikka innostun sen viemään kehään. Mielessä oli lähinnä saada harjoitusta ulkonäyttelyistä ennen hallikautta, sillä Riona oli elämänsä aikana osallistunut vain yhteen mätsäriin ja siinä se.

Rehellisesti sanoen en uskonut, että Riona olisi vielä siinä kunnossa että kehtaan sen viedä kehään asti, oikeasti uskoin tämän tapahtuvan vasta joskus marras-joulukuussa.

Rionan debyytti osui sateiselle päivälle Äänekosken ryhmänäyttelyyn, ei siis kaikista ihanteellisin sää viedä villakoiraa ensimmäistä kertaa kehään. Kastuimmekin ihan kiitettävästi ja lopussa Rionaa ei juuri enää kehässä seisoskelu kiinnostanut. Riona sai kuitenkin todella kauniin arvostelun, ja poistuimme kehästä Rodun Parhaina ensimmäisen SERTin kera!

_______

Pari viikkoa myöhemmin meillä oli huikea viikonloppu Jyväskylän ryhmänäyttelyssä, jossa Riona tepsutteli jälleen parhaaksi nartuksi ja sai toisen SERTinsä. Rionan veli Derek putsasi pöydän ollen Rodun Paras ja lopulta koko näyttelyn Best In Show! Pääsimme esittämään myös kasvattajaluokan, joka valittiin niin ikään näyttelyn kauneimmaksi. Tämä päivä ei kyllä ihan heti unohdu!

Kun nyt sitten vauhtiin päästiin näissä näyttelytouhuissa, niin loikattiin vielä yhdeksi viikonlopuksi Tallinnaan, jossa järjestettiin kolme kansainvälistä näyttelyä. Näistä Rionalle kotiintuomisina saatiin kaksi SERTiä, kaksi CACIBia ja Eestin Voittaja 21-titteli. Voisin siis sanoa, että Rionan näyttelyura on startannut varsin mallikelpoisesti!

On vaikea kuvailla niitä kaikkia tunteita, mitä olen näiden viikonloppujen aikana käynyt läpi. Olen nähnyt vain sieluni silmin sen kuivan ja katkeilevan turkin, jota vasta noin puoli vuotta sitten lähdin hoitamaan uuteen loistoon. Vaikea uskoa, että tässä sitä nyt ollaan ja turkki alkaa oikeasti näyttää siltä kuin pitääkin.

Toki turkki ei ole vieläkään täydellinen ja päätukan kanssa minulla riittää vielä töitä, mutta ollaan sentään siinä pisteessä, että Rionan kehtaa kehään viedä. Rionan näyttelyura on vasta alussa, mutta jo nyt tuntuu siltä, että kova työ on palkittu. Tämä tietysti motivoi myös edelleen jatkamaan turkinhoitoa yhtä sinnikkäästi.

Tallinnassa minua ilahdutti kaiken lisäksi Rionan innostus näyttelytouhuja kohtaan, se esiintyi reippaasti ja jaksoi hyvin seistä myös vapaasti häntää heilutellen. Loppuvuoden aikana käymme varmasti vielä muutamissa näyttelyissä, jotta saadaan lisää treeniä kehäkäyttäytymiseenkin.

________

Nyt kun olen saanut useampana viikonloppuna laittaa Rionan turkkia ihan oikeasti näyttelykuntoon, on turkinhoitotuotteisiinkin päästy jo hieman tekemään kevennyksiä.

Niin paljon kuin Extreme Volume Maskista pidänkin, olen kokeillut näyttelypesuihin hieman kevyempää Detangling Conditioneria. Pariin otteeseen olen testannut myös näitä kahta tuotetta yhdessä siten, että päätukkaan olen laittanut Extreme Volumea ja muualle Detanglingia.

Pidän erityisesti siitä, että Extreme Volume antaa hieman enemmän volyymia ja tukea päätukkaan, jolloin sitä on helpompi käsitellä.

Detangling taas tekee tukasta Rionalla hieman ilmavamman mutta muualle turkkiin Detangling sopii kuitenkin, karvasta ei tule aivan niin hoidetun tuntuinen kuin maskilla.

Näitä molempia käytän edelleen todella laimeilla seoksilla, 1:30 – 1:40 ja vaikutusajan pidän myös lyhyenä. Huuhtelen hoitoaineen pois oikeastaan heti levityksen jälkeen, välipesuissa annan sitten vaikuttaa muutaman minuutin.

Hoitoaineella on näyttelypesuissa kuitenkin ehkä vielä isompi merkitys kuin shampoolla lopputuloksen kannalta. Seuraavassa blogitekstissä ajattelin kirjoittaa hieman lisää hoitoaineista, joten pysyhän kuulolla.

_________

Moni varmasti tietää, että etenkin tuollaiset useamman päivän näyttelyturneet ovat aika haastavia turkkirotujen kanssa. Turkkia joutuu föönaamaan uudestaan esim. ulkoilujen jälkeen tai aamuisin ennen näyttelyyn lähtöä, välillä täytyy pestä koko koira uusiksi näyttelyiden välissä.

Me selvisimme Tallinnan reissusta onneksi yhdellä kotona tehdyllä pesulla, mutta reissussa pääsin kokeilemaan yhtä meille uutta tuotetta, Daily No Rinse Shampoota. Tämä on vaahtomainen shampoo, jota ei huuhdella lainkaan pois. Toimii siis vaikkapa jalkakarvojen pikapesuun.

Daily No Rinse Shampoo puhdisti tehokkaasti, levityksen jälkeen föönasin jalat vielä karstan kanssa. Karva ei jäänyt tahmeaksi ja tuoksui puhtaalta.

Villakoiran karvalle tämä tuote ei ehkä ole se täydellisin, sillä vaahto jättää turkin kuitenkin kosteaksi ilman föönausta, mutta hätätilanteessa ajaa kyllä asiansa. Tällainen tuote on hyvä olla repussa mukana, jos vaikka matkalla sattuisi koiralla tulemaan pahoinvointia ja pieni alue turkista kaipaisi puhdistusta.

Rionalle käytin myös aamuföönauksiin Keratin Serumia, jolla saatiinkin kivasti karva oikenemaan yön jäljiltä. Sunnuntaina otetussa kuvassa (siis tuossa sivun ekassa kuva mikä on Eestin näyttelyn kuvauspaikassa otettu kuva) turkki näyttääkin vielä todella hyvältä, vaikka pesu on tehty jo torstaina. Näillä pienillä freesauksilla selvittiin siis mainiosti koko reissusta.

________

Syksyn ohjelmassa meillä on taas uintia ja lihashuoltoa, turkkirutiinit jatkuvat viikoittain tehtävällä pesulla.

Kurakelien saapuessa syväpuhdistavat shampoot tulevat taas tarpeeseen, muistahan sinäkin täydentää omaa shampoovarastoasi joko Professional-sarjan Purifying Shampoolla tai Home-sarjan All Types Of Coats-shampoolla.

Seuraava blogi julkaistaan lokakuussa, jolloin kirjoittelen enemmän ajatuksiani ja kokemuksiani hoitoaineista.

Siihen asti voit seurailla meidän touhuja Instagramissa tilillä @villakoirariona, lämmin kiitos kaikille Instan kautta viestejä ja onnitteluja laittaneille! Niihin vastaan edelleen mielelläni, kysy rohkeasti jos jokin turkinhoitoon liittyvä asia askarruttaa mieltäsi.

Pirteää syksyä kaikille!

Susanna ja Riona