Noora Kela

Kennel Jatakabi’s

Tzau! Olen Noora Kela Kajaanista ja kasvatan havannankoiria kennelnimellä Jatakabi’s yhdessä kennelin toisen omistajan Taina Jaatinen-Niemen kanssa. 

Vanhemmillani oli dobermanneja, kun synnyin ja näyttelyssä olin ensimmäisen kerran jo kahden viikon vanhana! Voi siis sanoa, että koiraharrastus on siirtynyt minulle veriperintönä vanhemmiltani ja on ehdottomasti perheellemme enemmän elämäntapa kuin harrastus.  
Kotona minulla havannankoiria, pointteri, sekä saksanpaimenkoira. Isommat koirat antavat kivasti vastapainoa lenkkien ja muiden harrasteiden muodossa havaneesien näyttelytouhuille, pesuihin sekä trimmailuihin. Jostakin syystä perheemme miespuoliset arvostavat enemmän juurikin noita pitkiä lenkkejä ja metsäilyitä – no, kukaan ei ole täydellinen!

Näyttelyt ovat minulle rakas harrastus, joka on tuonut minulle niin paljon iloa, elämänkokemusta ja ystäviä. Tärkeintä minulle on, että koirat nauttivat ja toivon, että juuri se näkyykin kennelimme tavaramerkkinä. Voitokkaita hetkiä olemme kokeneet paljon – näistä suurimpina 3. sija Kennelliiton kaikkien rotujen Vuoden Veteraani -kilpailussa kasvatillemme Jatakabi’s Xtempore vuosina 2018 ja 2019. Lisäksi Kennelliiton kaikkien rotujen Vuoden Kasvattaja- kilpailussa kennelimme on ollut 10 parhaan joukossa useana vuonna. Kennelimme koirat ovat olleet myös vuoden voitokkaimpia koiria Havannankoira ry:n piirissä monina vuosina.

Tuloksiakin tärkeämpää on kuitenkin kasvattaa hyväluonteisia, terveitä, kaunisturkkisia, vahvarunkoisia ja rodulleen tyypillisiä havaneeseja. Tämä on tärkein tavoitteemme ja kasvatuksemme todellinen mittari, jonka eteen kasvattajina teemme työtä tinkimättä. Tässä prosessissa tarvitsemme avuksemme oikeat työkalut, niin ravinnon, varusteiden kuin toimivien hoitotuotteiden osalta. Yuup on meille tuotesarja, jonka takana voimme ylpeinä seisoa. Toimivat ja laadukkaat turkinhoitotuotteet helpottavat jokapäiväistä elämäämme – ja ihan oikeasti käytämme niitä emmekä vain sano käyttävämme! Sanotaan, että naisen hiukset ovat tämän kruunu, mutta minä voin kokemuksella sanoa, että myös havaneesi tietää, että elinvoimainen ja kaunis turkki on kruunu, josta ei luovuta. 

#WeAreYuup

#TeamYuupFinland