Jennika Orpana & Ida Karesola

Kennel Jo-Kin’s

Hei, me olemme Jennika Orpana ja Ida Karesola! Asumme tällä hetkellä Helsingissä ja meillä molemmilla on erityinen paikka sydämissämme turkkiroduille. Minä (Jennika) kasvatan kennelnimellä Jo-Kin’s pääasiallisesti shih tzuja, mutta kotoa meiltä löytyy shih tzujen lisäksi myös afgaaninvinttikoira ja kaksi tiibetinterrieriä.

Jatkan äitini 80-luvulla aloittamaa shih tzujen kasvatustyötä samalla kennelnimellä, joka siirtyi pitkän yhdessä kasvattamisen jälkeen yksin minulle viime keväänä. Olen kasvattanut shih tzuja aktiivisesti nyt yli 10 vuotta, mutta mukana koiraharrastuksessa olen ollut äitini kasvatustyön kautta koko ikäni. Kotona meillä on aina ollut shih tzuja ja tunnen rodun ja sen erityispiirteet läpikotaisin. Idan myötä koiranäyttelyt ovat kuitenkin tulleet enemmän mukaan kuvioihin ja myös muut rodut ovat tulleet tutuiksi.

Ida on niin ikään ollut mukana koiraharrastuksessa koko ikänsä, mutta hän on keskittynyt enemmän näyttelyihin, koirien esittämiseen ja niiden kanssa kisaamiseen kuin kasvattamiseen. Ida on entinen junior handler ja hänellä on ollut hoidossa, lainassa ja omistuksessa eri rotuja. Häntä ovat aina kiehtoneet monet rodut, mutta erityisesti turkkirodut ja itämaiset rodut, kuten afgaani ja tiibetinterrieri ovat hänen sydäntään lähellä.

Jo-Kin’s shih tzut ovat olleet viime vuosina Suomen menestyksekkäimpiä, olemme olleet mm. SKKY:n Kaivopuiston erikoisnäyttelyn BIS-kasvattaja, ja menestystä on tullut myös Kennelliiton kaikkien rotujen vuoden kasvattaja- ja veteraanikisoissa. Tiimityö on voimavaramme ja menestyksemme salaisuus, eikä menestystä olisi saavutettu ilman upeaa porukkaamme. Tiimissä tuemme toisiamme, jaamme turkinhoitovinkkejä ja kuljemme yhdessä tietä menestykseen.

Shih tzu on ennen kaikkea turkkirotu, eikä voittoja voi saada ilman pitkäjänteistä työtä koiran kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Eri ikävaiheissa shih tzu tarvitsee erilaiset turkinhoitoaineet ja rutiinit, mutta lisäksi elinympäristö vaikuttaa turkinhoitoon. Meidän koiramme asuvat kanssamme keskellä kaupunkia, jossa esimerkiksi asfaltti ja katupöly aiheuttavat haasteita.

Käymme myös uimassa koiriemme kanssa, kesällä luonnon vesissä ja talvisin koirauimalassa, joten turkinhoitoaineiden tulee olla todella laadukkaita, jotta turkki kestää paljon kulutusta. Lähettiläinä jaamme omia ja tiimimme kokemuksia Yuup-tuotteista ja annamme mielellämme vinkkejä niihin liittyen.

Niin shih tzulla, afgaanilla kuin tiibetinterrierilläkin upea turkki on se viimeinen silaus, joka kehässä siivittää hyvärakenteisen koiran lopulta voittoon!

#WeAreYuup

#TeamYuupFinland